fullsizerender-38
Tulenpunaiset posket ja raukea fiilis. Seitin ohut pahaolo. Korkean ilmanalan tekosia. Ei olla aklimatisoiduttu käytännössä ollenkaan, joten tämän päivän nelitonninen eittämättä tuntuu. Ilma oli upea, mutta 30-35 km/h pohjoistuuli teki kelin aika vilpoiseksi.
Allalilhorn on helpoimpia nelitonnisia, mutta sijaitsee kuitenkin jo sen verran korkealla, että sen nousemiseen on suhtauduttava vakavasti, koska yli neljässätuhannessa metrissä merenpinnasta on jo vuoristotaudin riskit.
Tällä reissulla ei ollut muita oireita, kuin hiukan korkeampi syketaso noustessa, mutta muutoin pärjäsimme hyvin.
fullsizerender-32
Tekninen kerrasto, edestä tuulen pitävä villatakki, Haltin kuori ja päällimmäisenä Haltin untuvatakki. Jaloissa tekninen kerrasto, sekä Haltin hiihtoon tarkoitetut lämpimät tuulta hyvin pitävät housut. Sitten oli tarpeeksi vaatetta nousuun. Päivän tärkeä oppi oli vaatetus. Tänään oli luvattu hienoa keliä, kylmä tuuli oli yllätys. Kun vuorilla tuulee, niin silloin on todella kylmä. Eri tavalla kylmä, kuin Suomessa kovilla pakkasilla. Kylmä siten, että se vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn ja nakertaa psyykettä. Oikea varustus on äärimmäisen tärkeä ja olennainen osa onnistumista. Korkeammilla vuorilla elintärkeä osa kokonaisuutta.
fullsizerender-27
Ostin Chamonixista ensimmäiset oikeat ylävuoristoon tarkoitetut vuoristokengät. La Sportivan kengät ovat osoittautuneet loistaviksi. Pohjat ovat täysin jäykät, muutoin jääraudoilla kävely olisi mahdotonta pidemmillä reissuilla. Kengät pitävä täysin vettä, ovat lämpimät ja supertukevat.
fullsizerender-39
fullsizerender-29
Teimme matkaa köysistössä, hakut kädessä, koska Allalinhornin nousun varrella on jonkin verran railoja. Lämpimän vaatetuksen lisäksi perusvarustukseen kuuluu köydet, vuoristo-olosuhteisiin tarkoitettu kävelysauva tasapainottamaan menoa jyrkässä vuorenrinteessä. Energiageeliä ja vettä oli myös mukana.
fullsizerender-35
Seuraavan yön asumme Zermatissa ja aamulla lähden Pette Halmeen kanssa Breithornin huipulle (4164m).
Zermatt, Mira <3
P.S kommenttikenttään voit laittaa kysymyksiä, jos haluat tietää jostain asiasta enemmän:)