Voi poijjaat mikä päivä. Tänään käteltiin rohkeasti pelkoa, uhmattiin omia rajoja ja kerran jouduimme huokaisemaan ”fuck, onneksi oli hyvä tuuri”. Koko päivän kestänyt kalliokiipeilyharjoitus UIAGM oppaan Pette Halmeen johdolla tarjosi huikean määrän adrenaalinia, uusia taitoja, varmuutta kiipeämiseen ja ennen kaikkea ymmärryksen siitä että vuorilla olet aina vastuussa itsestäsi, eikä ainuttakaan harjoitustuntia kannata väheksyä. Joka kerta kun ollaan köyden varassa, oli kysymys sitten isommasta tai pienemmästä kalliosta tai vuoresta, on tosi kyseessä.

fullsizerender-25

fullsizerender-26

Chamonixin kylän lähellä sijaitsee täydellisen jyrkkä harjoittelupaikka kalliokiipeilyyn.

Tänä päivänä opitut taidot eivät ole pääosassa niillä vuorilla mitä minä olen suunnitellut kiipeäväni, mutta esim. Mont Blancilla on hyötyä jos osaa käyttää jalkojen voimaa nousemisessa ja käsien rooli on pääasiassa vain varmistaa ja tasapainottaa. Tänään oli siis tarkoitus löytää taloudellinen tekniikka nousta jyrkkää kalliota, sekä opetella havainnoimaan oikeita jalansijoja mihin varata, jotta nousu olisi ennen kaikkea turvallista, mutta jouhevaa.

Kohtasimme päivän aikana kaikenlaisia tilanteita, mutta päällimmäisenä palautteena tuli nopea kyky oppia asioita ja riittävät taidot huiputtaa tavoittelemani vuoret kalliokiipeilytaitojen osalta.

fullsizerender-22

Sveitsi, Le Chable, Hotel A Larze, ihana perheen omistuksessa oleva 2015 valmistunut hotelli upeiden maisemien ympäröimänä.

Siirryimme kiipeilyn jälkeen Sveitsin puolelle Verbierin lähellä sijaitsevaan kylään Le Chableen. Lähdemme huomenna aamulla 7:00 kohti Klein Matterhornia. Tarkoitus on kiivetä elämäni ensimmäinen nelitonninen, Allalinhorn, jonka huippu sijaitsee 4027m korkeudessa. Se sijaitsee Sveitsissä, Zermatin lähellä Valais’n Alpeilla ja on yksi helpoimpia nelitonnisia. Kelit ovat suosineet meitä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta huomenna nousemme jo sen verran korkealle, että joudumme varautumaan -5 asteeseen hyvässä kelissä.

fullsizerender26

Hotel A Larze. Huoneessa maisemat kohdillaan. Kuvassa Nora Vuorio.

Raukein, mutta huikein fiiliksin, cheers.

Sveitsissä, Mira <3